Tredje dagen / El tercer día

Idag började vi dagen med att ta metron till berget Mont Juith för att besöka Juan Miró-museet och ta linbanan till toppen av berget där vi möttes av en helt fantastiska utsikt. Strax efter ett tog vi metron tillbaka till staden och vi fick en guidning av Kajsa vid Columbusstatyn som ligger i slutet av La Rambla, där vi sedan strosade omkring. Vi lyckades hålla oss undan från ficktjuvarna och istället fyndat lite i små butiker. Vid mitten av La rambla finner man La Bocceria där vi också tog oss en sväng och blev guidade av Sarah. Där köpte vi lite färsk frukt och nötter men även lite ost och skinka som vi avnjöt på en liten gräsplätt på Plaza de Cataluña. Där blev vi jagade av duvor så vi jagade tillbaka. Senare framåt kvällen besökte vi en tapasrestaurang för att testa olika spanska tapas. Sen strosade vi omkring i gränderna och tog en efterrätt vid en av gränderna nära vår lägenhet. Dagen har varit solig och varm och imorgon väntar stranden!!

En dag som hette duga - Un día que se llamaba Duga

Dagen började med en härlig busstur till Gaudís hus, Casa Batlló. Massamegafräckt! Sofie guidade oss mycket finurligt. Därefter åkte vi till den coola parken Parc Güell, där den oemotståndliga Oscar guidade. Den lite häftigare delen av gruppen köpte Tortilla de Patata, i bröd. Mumma! I de gassande solskenet, nästan 30 grader, tog vi oss en svalkande glass. Vi blev underhållna av en flamencodansös. Efter detta tog vi återigen bussen runt hela stan, tills vi hade träsmak lite här och var. Sangrían avnjöts på takterassen och eferåt gick vi till Fresc Co och åt i långa banor, vi tog till och med med oss mat hem, hehe. Återigen har vår skönhet tilltalat sydlänningarna på dessa breddgrader, då en viss person blev stött på av busschauffisen. Yummie!

Hejsan Svejsan! / iHola Bandola!

Barcelona är tyst.

Efter en lång dag befinner vi oss i lägenheten. Dagen har innehållit promenader, god mat och fotograferande.
Vid 5.20 träffades vi vid Falkhallen i Falkenberg för att sedan åka med Uno och Camilla till Landvetter. Väl där åt vi en frukost, innehållande kanelbullar och kaffe bland annat.
Sedan tog flyget oss till Barcelona, staden som aldrig sover (ni som tror att det bara är New York som har sömnproblem har fel). Som transfer tog vi tåget till centrum, där vår lägenhet ligger.
Idag har vi besökt många saker, vi har gått många mil (tror vi), Louise har guidat oss genom Gamla Staden (Strålande!) och vi har ätit en trerättersmiddag.
Ikväll har vi promenerat vid stranden. Vi nämner inga namn, men en i gruppen blev uppvaktad på stranden då hon skulle fråga efter chocolate con churros. Dock blev det inga churros, om ni förstår vad jag menar.

Nu måste vi sova.
Godnatt! Imorgon ska vi åka med turistbussen! /Nicole och Sarah


Barcelona está silencio.
Después un día muy largo estamos en el apartamento. El día ha contenido paseos, comida buena y hemos sacado muchas fotos.
A las 5.20 encontrábamos en Falkhallen en Falkenberg para ir a Landvetter con Uno y Camilla. Cuando estábamos allí desayunábamos, que contenía bollos de canelas y café.
Después nos tomaba el avión a Barcelona, la ciudad que nunca esté durmiendo (para vosotros que pensáis que solo es Nueva York que tenga problemas de sueño, estáis incorrectos). Para el transfer tomábamos el tren al centro, donde nuestro apartamento está.
Hoy hemos visitado muchas cosas, hemos andado muchos kilómetros (pensamos), Louise nos ha guídado por El Barrio Gótico (iExcelente!) y hemos comido una comida de tres platos.
Está noche hemos andado por la playa. No mencionamos algunos nombres, pero un miembro del grupo fue cortejado en la playa cuando ella preguntaría de chocolate con churros. Sin embargo no fue ningunos churros, si sabéis que estoy diciendo.

Ahora tenemos que dormir.
iBuenas noches! iMañana vamos a ir en un autobús turistico!/ Nicole y Sarah